Nederlands digitaal

cropped-okan13

In 2018 en 2019 gaf ik als vrijwilliger een paar uur computerles in de OKAN-klas van het KTA Brugge en een uurtje huiswerkbegeleiding bij ESTAS. In datzelfde jaar begon ik ook deel te nemen als vrijwilliger aan de praattafels.

Op mijn site Nederlands digitaal vind je digitale hulpmiddelen die anderstalige nieuwkomers in België kunnen helpen om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. De belangrijkste tools zijn een pop-up Nederlands woordenboek, een Belgisch-Nederlandse digitale stem die geselecteerde woorden of zinnen kan uitspreken en de mogelijkheid om de eigen uitspraak van die woorden of zinnen digitaal te controleren.

Bij die taalhulpmiddelen staan korte handleidingen, voorbeeldvideo’s en oefeningen. Wie extra uitleg nodig heeft, kan op een rode link in de tekst klikken, of op zoek gaan in de rubriek Digihulp.

Als leerkrachten OKAN-leerlingen hun eigen cursusmateriaal als pdf-files aanbieden, kunnen ze thuis die hulpmiddelen inzetten om te oefenen, maar op de site staan ook heel wat links naar gratis extra oefeningen.

De website wordt voortdurend bijgewerkt. Vind je fouten of heb je tips, dan hoor ik die graag.

naamloos